Cam așa arată pentru participanții noștri o zi petrecută în cadrul Academiei RATIO ediția a IV-a:

“Am început încă o zi împreună cu participanții Academiei RATIO care au venit pregătiți pentru o nouă sesiune de work-shop-uri. Aceștia încărcați cu voie bună și cu multă curiozitate așteaptă speakerii pentru a le împărtăși experințe noi din domeniul economic.

Dimineața a început într-un mod plăcut, având ca invitați reprezentanții PwC care au abordat o temă interesantă pentru cei care doreau să înțeleagă cum funcționează comerțul internațional și nu numai. Aceștia au venit atât cu exemple reale, cât și cu evenimente amuzante din cariera lor, oferind soluții sau sfaturi în anumite situații dificile pe care noi le-am putea întâlni într-un asemenea domeniu. La finalul acestui work-shop, participanții au fost provocați să rezolve două probleme propuse de cei doi traineri. Nu mare ne-a fost mirarea când persoanele prezente au fost dornice să ofere soluții și să se implice cum pot mai bine în aducerea unei rezolvări cât mai eficiente.

După o bine meritată cafea, dimineața a continuat cu o discuție pe tema \”Presentation skills\”, avându-l ca moderator pe Mihai POP, Sykes. Acesta a avut o abordare originală și o interacțiune interesantă cu publicul prezent, care a fost plăcut impresionat de modul în care a decurs totul. De la glume până la informații utile despre cei 8 pași pentru a putea realiza o prezentare de succes, toți cei prezenți au fost încântați de discuția susținută pe această temă.

A doua parte a zilei o petrecem cu specialiștii E.ON care abordează tematica \”Cauzele apariției erorilor în situațiile financiare; Tipuri de erori în prezentarea situațiilor financiare\”.Discuțiile teoretice au fost susținute prin exemple practice stimulând răspunsurile și implicarea celor prezenți. O altă temă prezentată tot în cadrul prezenței E.ON este cea despre contabilitatea de angajamente, în particular despre evaluarea performanței și stimulente manageriale. Elena NISTOR a construit structura discuției cu ajutorul participanților, stimulându-le curiozitatea și provocându-i să-și prezinte opiniile. Discuția a avut ca punct central metodele utilizate de marile companii pentru a-și stimula proprii angajați și pentru a-i motiva să-și transforme munca lor dintr-o rutină într-o pasiune.

Surprinzător, seara a început cu un Tresure Hunt energic, organizat de RATIOnalii care și-au dorit să aducă puțină veselie și să le pună mintea la treabă celor care au luat parte la această cursă. Acesta a avut loc în Parcul Central și aceștia au încercat să găsească drumul către punctul de finish, acesta fiind Cetățuia unde ne-am bucurat de priveliștea nocturnă a Clujului, care ne-a oferit atât amintiri, cât și momente de neuitat.

Bloopers

Coffee break aparent un cuvânt simplu, de obicei oamenii stau în liniște și își savurează o cafea, poate și un fursec, eventual socializează, dar nici de cum nu ne gândeam că o să avem și spectacol pe gratis.

Azi ca să fie totul clar, o să vă povestim cum a început spectacolul din pauza de cafea. Partenerii noștri au avut un mic cadou pentru fiecare dintre noi, o minge antistres, pe care probabil toată lumea știe cum să o folosească. Nu mare ne-a fost mirarea când participanții au avut un mod mult mai inedit de a o utiliza.

Pur și simplu, au început să dea pase de la unul la altul și pentru că suntem cu adevărat RATIOnali și ne place să ne detensionăm corespunzător, trebuie să ne alegem și locul potrivit pentru asta. Astfel, locul ales pentru acest mic spectacol nu a fost altul decât spațiul din fața decanatului. Da, decantul, oameni buni, locul ăla în care de obicei când intri, ai impresia că ești la judecătorie, dar pe timpul verii, inclusiv judecătoria e în concediu și poți folosi locul acela pentru diverse activități cum ar fi: fotbal, pase, eventual și puțin volei, că doar RATIOnali suntem, dar de ce nu am fi și amuzanți?!”