Centrul European de Servicii Financiare (Shared Service Center, SSC) s-a deschis în Cluj în august 2007, cu scopul de a oferi suport pentru operaţiunile financiare ale Office Depot la nivel pan-european. Din iunie 2008, sunt locaţi în Iulius Business Center, una dintre cele mai noi şi mai moderne clădiri de birouri din oraş.

Echipa este formată din peste 500 de angajaţi, organizaţi în 40 de echipe, care oferă suport în 6 limbi diferite pentru operaţiunile din 11 ţări: Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Spania, Italia, Germania, Austria, Elveţia, Belgia, Olanda şi Luxemburg. Centrul din Cluj este primul de acest fel pe care Office Depot l-a deschis la nivel mondial şi este, deocamdată, singurul birou pe care compania îl deţine în România.

Printre activitățile desfășurate în cadrul companiei se numără și cele financiare:

  • Contabilitate Furnizori (Accounts Payable). Rolul departamentului Contabilitate Furnizori este să menţină reputaţia companiei în relaţia cu furnizorii. Principalele sarcini ale acestui department sunt să înregistreze şi să aprobe facturile de la furnizorii noştri, să proceseze plăţile şi să gestioneze relaţiile cu aceştia.
  • Contabilitate Clienţi (Accounts Receivable). Acest department controlează riscul prin auditarea conturilor noi, procesează comenzile aflate în aşteptare, stabileşte şi monitorizează limita de creditare a clienţilor şi, de asemenea, colectează şi alocă banii sosiţi pe conturile de creanţe.
  • Contabilitate Generală (General Ledger). Echipa de Contabilitate Generală face legătura dintre departamentele locale de Contabilitate Furnizori, Contabilitate Clienți (Aplicație Numerar, Credit și Colectare) și echipele de contabilitate din țările pentru care lucrăm și este responsabilă pentru serviciile de reconciliere inter-companii, mijloace fixe, reconcilieri bancare, raportare și alte servicii contabile.

Citește aici mai mult despre Office DEPOT.


Speakeri Office Depot

Ruben Dobrin – Senior Accountant


Pe toată durată facultății, Ruben a afirmat cu certitudine că nu vrea să lucreze în contabilitate. Puțin a știut atunci cum vor decurge lucrurile în cariera să, iar acum susține cu tărie că nu regretă sub nici o formă deciziile luate, care l-au adus tocmai în acest domeniu.
Absolvent al secției Finanțe și Bănci din cadrul FSEGA, student ACCA și suporter înfocat al echipei Real Madrid, în prezent, Ruben se bucură de oportunitatea de a lucra cot la cot cu oameni care nu doar își fac treaba bine, dar îi motivează și pe cei din jur să facă la fel. Acestea sunt, de altfel, și punctele forțe ale companiei Office Depot, din perspectiva lui: oamenii îs exemplul lor personal.

Cosmina FRENȚIU – Senior Accountant


Cosmina este un Capricorn “a la carte” caracterizat de răbdare, organizare, perseverență și prudență (poate și puțină încăpățânare), trăsături care au făcut-o să îi placă și să i se potrivească munca în domeniul contabilității. Deși nu a absolvit inițial o facultate cu profil economic, încă de la început s-a angajat la o firmă de contabilitate și audit financiar… iar de atunci se împlinesc 10 ani de când lucrează în acest domeniu.
În 2014 s-a alăturat echipei de Financiar din cadrul Office Depot Service Center, unde a găsit atât oportunitatea de a îmbina experiența în domeniul contabilității și raportării statutare (din România) cu operațiunile financiar-contabile specifice unei multinaționale, cât și cea de a lucra alături de colegi minunați, de la care învață lucruri noi în fiecare zi.